Wendy Luijs

                                      Holistisch therapie & Coaching | Reiki

Over ons

 

De coach/therapeut.

Ik ben Wendy Luijs.
Ik ben sinds 2010 werkzaam in de zorg. Allereerst begonnen als verzorgende IG in de ouderenzorg. Al snel miste ik de uitdaging en diepgang binnen het werkveld. Ik ben toen begonnen op een afdeling voor cliënten met de ziekte van Huntington. Mijn affiniteit heeft altijd binnen de GGZ gelegen. Op deze afdeling kwam ik veel in aanraking met gedragsveranderingen.

1 Cliënt had langs de ziekte van Huntington, last van psychotische belevingen.
Ik merkte al snel in het contact met deze cliënt dat hier mijn krachten liggen. In de zin van cliënten voelen zich snel vertrouwt bij mij, waardoor er een vertrouwensband ontstaat. In 2016 koos ik er daarom voor om te beginnen met de opleiding, verpleegkundige in de GGZ.

De opleiding zorgde voor een sneltreinvaart in mijn eigen ontwikkeling. Ik zag de gedragingen van mijn cliënten en de spiegels die ik door hen voorgehouden kreeg. Het was erg confronterend. In eerste instantie blies ik mezelf hiermee omver. Ik vond het lastig om mijn grenzen aan te geven en te gaan staan voor wie ik ben en wat ik wil bereiken. Dit heb je binnen de GGZ wel nodig, omdat cliënten dit haarfijn aanvoelen en je dan makkelijk kunnen manipuleren.

Ik brak mijn been tijdens mijn stage. Dit zorgde voor een vertraging van 14 weken, waardoor ik daarna de achterstand niet meer bijgebeend kreeg. Ik kreeg een onvoldoende voor mijn stage en alles werd me teveel, waardoor ik thuis kwam te zitten met een burn-out. Ik koos er voor om datzelfde jaar in januari te stoppen en een tussenjaar te nemen om even tot rust te komen.

Ik kwam in diezelfde tijd in contact met mensen die zich op het spirituele pad bevinden. We wisselden informatie met elkaar uit. Ik wist al wel dat ik hoog-gevoelig (HSP) ben, maar had me er nog niet heel veel mee beziggehouden. Deze mensen stimuleerden me om me meer te gaan verdiepen in het spirituele en mijn kennis te verbreden van wat HSP precies inhoudt.

Zo was ik me er nooit van bewust dat ik energieën van andere kan aanvoelen en deze met me meedraag alsof het mijn eigen energie is. Vanaf het moment dat ik me hiervan bewust werd, ging me opvallen dat ik me daardoor vaak opeens moe of neerslachtig o.i.d. kan voelen. Ik ging boeken lezen om zo mezelf te leren begrijpen en ontwikkelen. Het voelt alsof ik een Ikea handleiding van mezelf gevonden heb!

Hoe meer ik mezelf leerde kennen, hoe beter en krachtiger ik me ging voelen.
Ik herstartte de opleiding datzelfde jaar weer in september, om mijn laatste jaar af te maken.

Ik veranderde van werkplek en nam de inzichten en lessen mee die ik geleerd had op mijn vorige werkplekken.
Al snel merkte ik dat ik in een soort van dejá-vu terecht kwam op mijn werkplek. Ik kwam in eenzelfde situatie terecht, waar ik het lastig vond om mijn grenzen aan te geven en te gaan staan voor wie ik ben en wat ik voelde. Ik was me echter bewust van de gevolgen van de vorige keer. Ik zag de rode draad hierin met het verleden en besloot voor mezelf, om koste wat het kost toch voor mezelf op te komen en te gaan staan voor wie ik ben en wat ik voelde.

Ik merkte echter ook in het contact met mijn collega’s dat ik vaak meer zie en voel dan de mensen die niet HSP zijn. Ik neem meer details waar, waardoor ik meer informatie binnen krijg en daardoor sneller verbanden leg.

Dit zorgde voor ruis in de communicatie met mijn collega’s. De bevindingen en wijze van aanpak die voor mij als vanzelfsprekend waren, werden niet begrepen door mijn collega’s. Anderzijds begreep ik niet waarom mijn collega’s mij dan niet begrepen. Ik voelde me daardoor vaak onbegrepen en niet serieus genomen.

Ik ben in 2019 begonnen als ZZP-er in de zorg. Dit houdt in dat ik op alle werkplekken binnen de reguliere zorg kan gaan werken. Dit was voor mij de beste keuze tot nu toe. Ik kon mijn kennis meenemen binnen alle werkvelden. Ik kwam er zo achter dat er binnen de reguliere zorg vaak in kaders gedacht wordt. Binnen de GGZ wordt er vooral aandacht besteed aan de psychosociale zorg en weinig aan het somatische. In de somatische zorg vooral aan het somatische, waarbij er weinig tot niet aandacht is voor het psychosociale stuk. Naar mijn idee kun je deze dingen niet los zien van elkaar. Ik ging me hier in verdiepen en kwam zo op de opleiding “Holistisch therapeut” en bij het begrip “Holistisch” uit. Ik had er nog nooit eerder van gehoord.

In 2020 startte ik met de opleiding “Holistisch therapeut” om zo mijn vakkennis vanuit de reguliere zorg te gaan verbinden met de kennis vanuit de alternatieve zorg. Met deze opleiding en aanvullende cursussen heb ik me verdiept in verschillende methodieken.

Ik merk dat hoe meer ik mijn holistisch visie ontwikkel, ik meer weerstand ervaar binnen de reguliere zorg. Ik heb er daarom voor gekozen om in april 2021 te starten met mijn eigen praktijk voor holistische zorg. Ik richt me hier vooral op holistisch therapie en coaching met reiki als basis.

Inmiddels heb ik van mijn HSP, mijn kracht gemaakt. Dit zorgt ervoor dat ik snel en doeltreffend in de kern van een probleem prik. Aan de hand hiervan stel ik samen met jou een behandelplan op om, op een zo effectieve wijze jou terug naar je ware essentie te begeleiden.

   

De praktijk

Met mijn praktijk richt ik me op het herstellen van de balans in jezelf. Tijdens een intake gesprek hoor ik je verhaal aan en zoeken we samen naar een gepaste behandeling, dit kan gaan om een stukje schaduwwerk waarbij het nodig is om patronen te doorbreken, reiki behandeling voor even een tijdelijke energie boost, behandeling met remedies of edelstenen etc.

Deze maatschappij is vooral gericht en gestuurd op het ontwikkelen van onze rationele kant, ofwel de mannelijke energie. 
De mannelijke energie staat voor ratio, doelen stellen, licht, strategie, competitiedrang en voor onze buitenwereld.

De vrouwelijke energie is eeuwenlang onderdrukt geweest. Denk maar terug in de geschiedenis, de vrouwen die als heks bestempeld werden en zo vaak beroofd werden van het leven, door de verdrinkingsdood, brandstapel o.i.d.
Deze vrouwelijke energie staat voor, gevoel, intuïtie, overgave, ontvangen, duisternis en onze binnenwereld.

Om volledig in balans te komen is het van belang dat je deze beide energieën gaat omarmen en gaat integreren in je eigen energie. Vanuit deze balans kom je terug in je eigen kracht en ga je leven in overvloed en dankbaarheid.
De alledaagse stress wordt minder, je gaat voorbij je angsten en kunt weer genieten van de kleine dingen die het leven je biedt.

Ik merk dat in deze maatschappij kinderen vaker en op meer jongere leeftijd vastlopen binnen het systeem. Dit komt omdat kinderen meer vanuit hun gevoelsleven leven. Dit houdt in dat zij nog meer vanuit hun vrouwelijke energie leven. Hun realiteit botst met de realiteit van de meeste volwassenen, waardoor zij zich vaak niet gehoord, niet gezien en onbegrepen voelen. 
Ouders die onbewust hun schaduwkanten op de kinderen projecteren. Op deze manier ontstaat er steeds minder verbinding tussen kind en ouder. Door de loyaliteit van de kinderen verliest het kind ook steeds meer de verbinding in en met zichzelf. Hierdoor wordt het steeds lastiger om in balans te blijven en een goed en realistisch zelfbeeld met een gezonde dosis zelfvertrouwen te creëren.
Kinderen laten dan vroeg of laat probleemgedrag zien, of keren volledig in zichzelf.


 

Prijzen

Reiki behandeling                                           €35.- p/u
Reiki behandeling incl. edelstenen             €45.- p/u
Online consult                                                 €25.- 
Klankschalen sessie                                       €50.- p/u

Intake gesprek + 1e behandeling                 €75.-
Holistisch consult                                           €50.- p/u
Traject
                                                               €400.-
(10 behandelingen)

Huis energetisch reinigen                             €75.-